A'la sajgonki z piekarnika

A'la sajgonki z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    zmielona 0,3 kg
  • cebula

    0,5 sztuki
  • marchew

    1 duża
  • papryka zielona

    1/3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • papier ryżowy

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - A'la sajgonki z piekarnika foto
Mięso,posiekaną cebulę oraz startą na tarce marchew podsmażyć na patelni.
Krok 2 - A'la sajgonki z piekarnika foto
Dodać pokrojoną paprykę,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.podsmażać aż odparuje cała woda-wystudzić
Krok 3 - A'la sajgonki z piekarnika foto
Papier ryżowy lekko zwilżać aby był elastyczny.Kłaść po łyżce farszu i zwijać jak gołąbki(ja zawijałam podwójnie)
Krok 4 - A'la sajgonki z piekarnika foto
Paczuszki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,posmarować olejem(pędzelkiem). piec 30 minut( ja piekłam razem z ziemniaczkami). w połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę.podawać gorące
Aleksandra/Olcia
Moje a'la sajgonki nie są tak chrupiące jak tradycyjnie smażone na oleju i nie nabiorą brązowego koloru,ale są równie smaczne i mniej kaloryczne

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

02.01.2017 12:26
no no niezłe

Klausia

19.10.2016 22:48
Ciekawy przepis

Margo1

25.09.2016 16:50
moje ulubione, ja jeszcze takich nie robiałam.

basiazet

21.09.2016 19:00
mm uwielbiam sajgonki

benka

17.09.2016 14:31
Zjadłabym chętnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat