Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ala ptasie mleczko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mleko kokosowe 400 ml
kakao 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
odżywka białkowa 2 miarki

polewa

czekolada gorzka 1/2 tabliczki
olej kokosowy 2 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ala ptasie mleczko

Mleczko kokosowe doprowadź do wrzenia w małym garnku. Dodaj żelatynę i kakao, wymieszaj. Doprowadź ponownie do wrzenia, zdejmij z ognia, dodaj odżywkę białkowa . Dokładnie wymieszaj i odłóż do lekkiego wystygnięcia. Wlej masę do formy/naczynia. Może być wyłożone folią. Włóż do lodówki i poczekaj aż stężeje.
Przygotuj polewę:
W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowy, dodaj połamaną na kostki czekoladę i energicznie mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Gdy polewa lekko przestygnie, posmaruj nią stężałe ptasie mleczko. Włóż ponownie do lodówki aż wszystko zastygnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 21.03.2017 16:39
fajnie wygląda :)
kasia.s 31.01.2017 13:34
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak