Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala pleśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 1 szkl
jaja 5 szt
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem wiśniowy 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ala pleśniak

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijmy z cukrem na sztywną pianę. Margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem, i / szklanki cukru mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, na ciasto wykładamy malinki, polewamy białkami i posypujemy potarkowaną drugą część ciasta. Piec 40 minut w 170 topniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.07.2011 08:59
super
Justyna Jussstiii 30.07.2011 08:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak