Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a'la pizzerinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2-3 szt.
wędlina 20 dag.
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 1.5 szkl.
jajko 1 szt.
olej 1 łyżka
mleko 2/5 szkl.
drożdże 2 dag.
tłuszcz do posmarowania blachy
sól szczypta
koncentrat pomidorowy 4 (z dodatkiem bazylii)

Przepis i sposób przygotowania na: a'la pizzerinki

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w krążki.Podsmażyć.Następnie dodać trochę wody i dusić do miękkości.Gdy cebula będzie miękka a woda odparuje dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.Wymieszać.Dodać koncentrat pomidorowy z bazylią.Wymieszać .Doprawić do smaku.Chwilkę razem podsmażyć.Odstawić do wystygnięcia.
Krok 1 - a'la pizzerinki foto
2
Drożdże rozpuścić w mleku.Dodać cukier.Wymieszać.Następnie dodać do mąki.Wymieszać.Odstawić do wyrośnięcia.Dodać olej , jajko i szczyptę soli.Wyrobić ciasto aż będzie odstawało od ręki.
Krok 2 - a'la pizzerinki foto
3
Formować kule.Spłaszczyć.Położyć na posmarowanej tłuszczem blaszce.Przykryć czystą ściereczką.Pozostawić do wyrośnięcia.Nastepnie w środku każdego placka zrobić wgłębienie.W środek włożyć nadzienie.Piec w temp.180 stopnii na złoty kolor.
Krok 3 - a'la pizzerinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.05.2013 07:11
Świetny pomysł :)
wyattearp 14.01.2013 09:37
FAJNE
kamyk 13.01.2013 22:26
domowe najlepsze
Milena87 13.01.2013 16:36
muszę taką spróbować zrobić:)
Botwinka 13.01.2013 14:45
tak dodaje się :)umknęło mi przy pisaniu przepisu
gosia56 13.01.2013 14:38
czy do ciasta nie powinno się dodać szczypty soli?ale przepis ciekawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak