Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la pesto czerwone

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone pomidory 10 sztuka
migdały 1 garść (obrane)
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula 0,5 sztuka (mała)
bazylia kilka liści
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: A'la pesto czerwone

Pomidory, bazylię, migdały, czosnek i cebulę umieścić w malakserze i zmiksować na gładko, na koniec dodać koncentrat, przyprawy i oliwę. Oliwę dolewałam na oko, aż masa nabrała odpowiedniej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 04.06.2013 22:34
Ja robię dokładnie takie samo :) pycha
Beata61 26.12.2012 17:07
pychotka, moje smaki :)
Izabela/bella81 26.12.2012 10:24
ładnie się prezentuje
artur7 26.12.2012 07:10
mniam
artur7 26.12.2012 07:08
mniam
Konczi 26.12.2012 06:56
uwielbiam pesto
Konczi 26.12.2012 06:56
uwielbiam pesto
Konczi 26.12.2012 06:56
uwielbiam pesto
aisoglam 26.12.2012 01:19
Bardzo ciekawa kompozycja
aisoglam 26.12.2012 01:19
Bardzo ciekawa kompozycja
APM 26.12.2012 00:15
I na prawde jest pyszne :-) Wiem że do pesto nie dodaje się koncentratu ani cebuli, ale z tych składników wyszła taka pyszna pasta, że pesto sklepowe się chowa ;-)
treonina 26.12.2012 00:14
wygląda naprawdę świetnie!
Noruas 26.12.2012 00:11
smakowicie wygląda, z pomidorów musi być dobre. Bardzo lubię takie smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak