Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la gulasz z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dkg
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: A'la gulasz z indyka

Fileta dokładnie myjemy. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Osuszonego fileta kroimy na małe kawałeczki.

Następnie dodajemy przygotowane przyprawy i olej. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.

Po tym czasie rozgrzewamy patelnię. Na rozgrzaną patelnię dajemy zamarynowanego indyka. Smażymy na małym ogniu ok. 15 minut. Ciągle mieszając, aby się nie przypaliło.

Podajemy najlepiej z ryżem, frytkami lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.04.2017 11:11
pyszny obiadek :-)
jagoda5913 03.04.2017 11:11
szybki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak