a\'la flaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek

    1kg
  • cienkiej kiełbasy

    1kg
  • cebule

    4
  • śmietany

    4 łyżki
  • seler

  • marchew

  • pietruszka

  • koncentrat pomidorowy

    1
  • mąki

    2łyżki
  • masła

    12 dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w kostkę. Pieczarki tniemy na plasterki. Podsmażamy je na połowie masła, dodajemy pieczarki, dusimy razem przez 5min. Cebulę siekamy i zeszklimy na maśle. Warzywa ucieramy na tarce. Dodajemy do cebuli smazymy razem. Wszystkie składniki przekładamy do jednego garnka, dodajemy ok. 4l wody, gotujemy ok. 30min. Przyprawiamy koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem. Mąkę mieszamy ze smietaną. Dodajemy do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 28.03.2013 13:06
super pomysł;)
Bart 24.12.2010 13:03
spróbuję
Magdalena80 24.12.2010 12:52
dobre
iga2 16.11.2010 19:53
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat