Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala bigosik z pieczarkami .

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
cebula 1 szt
pomidory krojone 1 opakwoanie
olej 2 łyżki
pieczarki 1/2 kg
przecier pomidorowy 2 łyżki
kapusta kiszona 1/2 kg
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ala bigosik z pieczarkami .

Kapustę kiszoną gotujemy w garnku z wodą . Kapustę białą kroimy w paseczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego. Kiedy kapusty są ugotowane łączymy je i zalewamy pomidorami krojonymi zagotowujemy. Pieczarki kroimy w plasterki , dużą cebulę siekamy - podsmażamy wszystko razem na oleju. Do pieczarek dodajemy przecier pomidorowy i przyprawę do bigosu mieszamy i podsmażamy. zawartość patelni dodajemy do kapusty. Wszystko razem gotujemy , doprawiając na końcu solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 24.03.2013 10:03
ładnie wyglada :)
Aleksandraa 24.03.2013 09:47
bardzo fajne i apetyczne danie
2milutka 24.03.2013 09:26
może być smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak