Aksamitna zupa cukiniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2
  • ser żółty

    30 dkg
  • czosnek

    3 ząbki
  • ziemniaki

    2
  • mleko

    1/2 l
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • bułka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Aksamitna zupa cukiniowa foto
Ziemniaki ,cebulę, czosnek obrać. Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Ziemniki pokrojone na ćwiartki, cebulę i czosnek gotować na parze 10 min, następnie dodać pokrojoną cukinię.
Krok 2 - Aksamitna zupa cukiniowa foto
Zmiksować warzywa, dodać sól, pieprz, tymianek. Pomału wlać mleko. I dodać starty ser zółty. Następnie zupę zagrzać. Jeśli jest zbyt gęsta można dolać mleka.
Krok 3 - Aksamitna zupa cukiniowa foto
Bułki pokroić w kosteczkę. Wyłożyć na brytfannę i wstawić do nagrzanego piekarnika i trzymać do uzyskania złotego koloru
Krok 4 - Aksamitna zupa cukiniowa foto
Zupkę podawać z ze złocistymi grzankami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 09.01.2013 20:59
zdrowa i lekka
babajaga1969 16.11.2012 20:55
smaczna
anika711 31.10.2012 20:44
muszę wypróbować
Mysiunia 09.08.2012 15:31
Na pewno jest przepyszna :)
Monika58 08.08.2012 10:49
w smaku delikatna ale wyrazista ,polecam :)
Amellia 08.08.2012 08:29
super
Aneta41 07.08.2012 21:54
ciekawi mnie jej smak
Mati3 07.08.2012 21:21
pysznie wygląda:)
agunesu 07.08.2012 21:18
pyszna i kremowa zupa. Cukinia ustatnio u mie czesto gosci w domu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat