Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aksamitna pomidorowa na warzywach z brązowym ryżem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
ryż brązowy 100 g
sól do smaku
pieprz czerwony do smaku
koncentrat pomidorowy 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: aksamitna pomidorowa na warzywach z brązowym ryżem

Warzywa obieram, myję i kroję w grube plasterki. Gotuję bulion w 1l wody.
Dodaje przecier pomidorowy Mutti (jest wspaniały!) oraz ryż. Gotuje na małym gazie ok.30min. Ryż brązowy potrzebuje dłużej się gotować. Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz dodaję moje ulubione oregano.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.06.2013 07:42
bardzo smaczna
Cukiereczek13 08.12.2012 18:25
moja ulubiona zupa :) pysznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak