Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1,75 szklanki
cukier 1 łyżka
sól
cukier puder
olej
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkuchy

Jajka, mleko i mąkę wymieszaj z łyżką cukru i szczyptą soli na jednolitą masę o konsystencji kwaśnej śmietany. Jabłka pokrój w krążki namocz w cieście i kładź na gorący olej. Smaż na złoty kolor. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak