Ajerkoniak

Ajerkoniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    250 ml
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier wanilinowy

    2 opakowania
  • żółtka

    8 szt
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żółtka ubic z cukrem do białości na kogiel-mogiel.Dodawac po trochu lekko podgrzane mleko caly czas mieszajac.Na koniec dodac spirytus najpierw po kilka kropli a potem po lyzeczce- caly czas mieszajac. najlepiej smakuje jak postoi z tydzien i oczywiscie schlodzony

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

23.10.2012 21:33
oj, to jest praca przede mną.... ja zawsze gotowca miałam

Kate131

04.03.2011 07:19
pycha

alaaa

20.02.2011 19:17
też sama robię

Aniunia773

18.02.2011 18:09
Zdjecie do tego przepisu dodala halina, bez mojej wiedzy i zgody

grazia1

17.02.2011 08:23
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat