Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 7 żółtek
spirytus 1 szklanka
cukier wanilinowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Mleka może być mniej , jeśli spirytus jest słabszy . Utrzeć cukier puder i cukier waniliowy z żółtkami na pulchną białą masę , dodać na przemian mleko i spirytus , ciągle ucierając w mikserze .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 25.11.2012 11:40
lubię ajerkoniak
Stenka 07.11.2012 14:35
też robię czasami
berys18 09.10.2012 09:10
pyszności
Ela15 03.10.2012 20:01
super
Bernadeta1 11.09.2012 17:39
Co domowy to domowy
parysek10 03.09.2012 12:19
domowy jest najlepszy
qrasnqleq 03.09.2012 11:19
mistrzostwo!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak