ajerkoniak

ajerkoniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    250 ml
  • żółtka

    5 szt
  • cukier puder

    25 dag
  • wanilia

    1 szt
  • mleko

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do spirytusu włożyć całą laskę wanilii i pozostawić na kilka dni. Żółtka ubić z cukrem pudrem i rozprowadzić zimnym przegotowanym mlekiem. Następnie wlać spirytus naczynie z zawartością wstawić do większego garnka z lekko wrzącą wodą i intesywnie ubijać. Gotowy ajerkoniak wlać do czystych butelek ostudzić i zakorkować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat