Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowy mus z wanilią i cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 250 g
cynamon Prymat 5 łyżeczek
laska wanili
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowy mus z wanilią i cynamonem

Myjemy agrest i pozbawiamy go szypułek i ogonków. Dodajemy do garnka i dolewamy wodę. Dodajemy przekrojoną na pół laskę wanilii i gotujemy aż owoce zaczną pękać i puszczać swój sok. Po około 20 minutach wyciągamy laskę wanilii i rozdrabniamy całość blenderem. Dodajemy cukier oraz cynamon. Całość gotujemy, mieszając około 5-7 minut aż masa zgęstnieje. Na koniec do wyparzonego słoiczka przecedzamy masę przez sito i wlewamy tylko czysty dżem bez pestek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 21.11.2015 14:57
To coś dla mnie
Futka 21.11.2015 13:07
Przepyszny mus :D
joannaa24 21.11.2015 12:22
Super, nie wiedziałam, że z agrestu można takie coś wyczarować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak