Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Afrykańska zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 2 opakowania
masło 250 g 0.5 kostki
cebula 1 sztuka
mąka 3 łyżki
smietana 18% 1 opakowanie
wywar drobiowo-wołowy 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Afrykańska zupa

Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło i rozpuszczamy.Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i szklimy na rumiany kolor.Odsączamy płyn z kukurydzy i dodajemy do wywaru a kukurydzę na patelnię.Mieszamy.Podsypujemy 3 łyżkami mąki pszennej.Mieszamy aż do rozpuszczenia się. Całość przelewamy do gotowego wywaru drobiowo-wołowego.Mieszamy i gotujemy 15 minut. Dodajemy śmietanę.
Taką zupę możemy wymieszać z ugotowaną i startą marchwią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.02.2013 00:00
A dlaczego afrykańska?
Hanna8 28.05.2012 16:33
wygląda smakowicie... spróbuję napewno
treonina 28.05.2012 11:30
to dla mnie coś zupełnie nowego!
1j1o1l1a1 28.05.2012 10:35
przyznam, że nie jadłam zupy z kukurydzą :)
Katarzyna54 28.05.2012 09:48
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak