Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Adam i Ewa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mandarynki w puszce w zalewie 2
sok pomarańczowy 2 szklanki
budyń waniliowy 2
herbatniki 2 opakowania
herbatniki czekoladowe 2 opakowania
śmietan fix 4
śmietanka kremowa 500 ml
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Adam i Ewa

1. BISZKOPT:
Białka ubijamy z cukrem. Ubijając dodajemy żółtka i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę (23x35) i pieczemy około 25 minut w 180C. Studzimy, odkrawamy górę i nasączamy wodą z cukrem i sokiem z cytryny.

2. MASA POMARAŃCZOWA:
Mandarynki odsączamy i układamy na biszkopcie. Na soku z mandarynek i soku pomarańczowym gotujemy budynie. BARDZO szybko gęstnieje! Gorące wylewamy na biszkopt z mandarynkami.

3. PIANKA:
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wykładamy na budyń. Na wierzch kładziemy herbatniki (w szachownicę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak