Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A la kedgree z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 55 gram
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
białego octu winnego 1 łyżka
jaja 3 sztuki
filetów z sardeli 7 sztuk
dorsz 225 gram
ryż długoziarnisty 280 gram

Przepis i sposób przygotowania na: A la kedgree z jajkami

Surowy ryż wrzuciłam do rondelka i posoliłam.Zalałam wrzącą wodą.Gotowałam na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Do stopionego masła dodałam obraną i posiekaną drobno cebulę.Smażyłam do miękkości warzywa.Rybę dorsza po usunięciu kości,pokroiłam w kostkę.Dorzuciłam do cebuli.Podsmażałam mieszając 5 minut. W osobnym rondlu grzałam ocet.Gdy zaczął wrzeć-wbiłam jaja.Gotowałam ok.3 minut aż białko się ścięło.Ugotowany ryż dorzuciłam do ryby.Wymieszałam z przyprawami oraz posiekaną sardelą.Na sam środek potrawy wyłożyłam jajko.Podawałam od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak