A' la flaczki z żołądków drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    80 dag
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 kulki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • majeranek

  • cukinia

    1 szt
  • porcja rosołowa

    30 dag
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - A' la flaczki z żołądków drobiowych foto
Żołądki drobiowe dokładnie myję w wodzie, oczyszczam i kroje w paski. Następnie gotuje w lekko osolonej wodzie.
Krok 2 - A' la flaczki z żołądków drobiowych foto
Do garnka wrzucam porcje rosołową i pokrojone w kostki warzywa marchewki, pietruszki, cukinię i ziemniaki, wrzucam liście i ziele, sole i gotuję do miękkości.
Krok 3 - A' la flaczki z żołądków drobiowych foto
Z zupy wyciągam porcję rosołową, wlewam ugotowane żołądki z wodą, doprawiam solą, pieprzem, wsypuję majeranek i posiekaną natkę pietruszki.
Gotowe flaczki podajemy gorące z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 28.03.2017 17:47
bardzo lubię
Aleksandra/Olcia 09.02.2017 17:32
mnaim mniam,wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat