Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A' la flaczki z żołądków drobiowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 80 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziemniaki 6 szt
majeranek
cukinia 1 szt
porcja rosołowa 30 dag
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: A' la flaczki z żołądków drobiowych

Kroki postępowania

1
Żołądki drobiowe dokładnie myję w wodzie, oczyszczam i kroje w paski. Następnie gotuje w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - A' la flaczki z żołądków drobiowych foto
2
Do garnka wrzucam porcje rosołową i pokrojone w kostki warzywa marchewki, pietruszki, cukinię i ziemniaki, wrzucam liście i ziele, sole i gotuję do miękkości.
Krok 2 - A' la flaczki z żołądków drobiowych foto
3
Z zupy wyciągam porcję rosołową, wlewam ugotowane żołądki z wodą, doprawiam solą, pieprzem, wsypuję majeranek i posiekaną natkę pietruszki.
Gotowe flaczki podajemy gorące z pieczywem.
Krok 3 - A' la flaczki z żołądków drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.03.2017 17:47
bardzo lubię
Aleksandra/Olcia 09.02.2017 17:32
mnaim mniam,wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak