Przepis i sposób przygotowania na: A la dewolaje z mielonej piersi kuraka
Cebulę, pieczarki pokroić w drobną kostkę.
Na łyżce masła podsmażyć cebulę dodać pieczarki, prużyć około 8 minut mieszając.
Dodać trójkącik sera, dokładnie wymieszać.
Masło pokroić w małe kawałki, odstawić do lodówki.
Piersi skręcić przez maszynkę na średnich oczkach.
Do mięsa dodać 2 jajka, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem.
Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
Przykryć folią i spłaszczyć.
Na mięsie ułożyć farsz i po 2-3 słupki masła.
Zwinąć wałeczki.
Obtoczyć w bułce tartej, rozmieszanym jajku i ponownie w bułce.
Smażyć na patelni na rozgrzanym głębokim oleju po 3-4 minuty z każdej strony.
SMACZNEGO!!!!