6 roladek z ciasta francuskiego z cielęciną i pasztetową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbek czosnku

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • białko

  • ciasto francuskie

    500 g
  • cielęcina

    200 mielona gotowana
  • bułka tarta

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto francuskie rozmrażam w lodówce, a następnie rozwałkowuję na ciasto grubości około 5 mm. Cielęcinę i pasztetową łączę ze sobą w misce, dodaję pokrojone cebule i czosnek, bułkę tartą oraz całe jajko. Masę przyprawiam solą i pieprzem i wyrabiam z niej 6 kiełbasek. Ciasto dzielę na 6 prostokątów, na każdym z nich kładę po kiełbasce, smaruję białkiem i zwijam w roladki. Piekę 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 18.08.2012 07:36
super
andżelika1 17.08.2012 18:29
fajne
sznycel 15.08.2012 23:24
pyszne z barszczem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat