Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

6 roladek z ciasta francuskiego z cielęciną i pasztetową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbek czosnku
cebula
sól
pieprz
jajko
białko
ciasto francuskie 500 g
cielęcina 200 mielona gotowana
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: 6 roladek z ciasta francuskiego z cielęciną i pasztetową

ciasto francuskie rozmrażam w lodówce, a następnie rozwałkowuję na ciasto grubości około 5 mm. Cielęcinę i pasztetową łączę ze sobą w misce, dodaję pokrojone cebule i czosnek, bułkę tartą oraz całe jajko. Masę przyprawiam solą i pieprzem i wyrabiam z niej 6 kiełbasek. Ciasto dzielę na 6 prostokątów, na każdym z nich kładę po kiełbasce, smaruję białkiem i zwijam w roladki. Piekę 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 18.08.2012 07:36
super
andżelika1 17.08.2012 18:29
fajne
sznycel 15.08.2012 23:24
pyszne z barszczem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak