3bit

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka 30 %

  • mase \"krówka\" z puszki(lub mleko zageszczone w takim wypadku gotowane 3 godziny)

  • 8 pachek cherbatnikow

  • budynie smmietankowe 2

  • 1/2 masla

  • czekolada

  • 500ml mleka

  • 2łyzki cukru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budynie ugotowac w 500ml mleka. Kiedy wystygna, polaczyc z maslem. Smietanke ubic na sztywna mase.
Na spodzie blachy(lub innego naczynia) ulozyc warstwe cherbatnikow. Na nie wylozyc mase budyniowa-ulozyc warstwe cherbatnikow-pozniej rozsmarowac mase krówkowa-kolejna warstwa cherbatbikow-ubita smietanka-na smietanke zetrzec czekolade.

Moje ukochane ciasto!

zdjecie ciut nie udane(córcia robila), ale jesli tylko bede miec nowe dodam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta1371 23.12.2010 19:37
mam pytanie ile śmietany?a tak w ogóle wygląda wspaniale....i pewnie tak smakuje
ewelina/bunia 29.10.2010 15:23
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat