Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3BiT

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 masy krówka w puszce
0,5l śmietana 30%
2 łyżki żelatyny
2 czekolady na polewe
4 łyżki mleka
kostka margaryny
4 łyżki cukru pudru
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: 3BiT

foremkę wyłożyć folią aluminiową na dno rozłożyć warstwę ciastek , zrobić krem wg przepisu na opakowaniu i zimny utrzeć z kostką margaryny kasi. wyłożyć masę na ciastka, rozsmarować , dać drugą warstwę ciastek, wyłożyć na to masę krówkę , rozsmarować ją, dać następną warstwę ciastek , ubić śmietanę schłodzoną z 4 łyżkami cukru pudru, wlać do niej wcześniej rozpuszconą żelatynę w pół szklanki wody, wymieszać i wylać na ciastka, na śmietanę ułożyć warstwę ciastek, czekolady rozpuścić z 4 łyżkami mleka i wylać na wierzch, rozsmarować i posypać migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 20.04.2013 09:17
Pyszne ciacho.
cooleczka 24.03.2013 14:07
poproszę kawałek ;)
miki47 21.09.2012 20:40
pysznie
iknkirke 18.01.2012 17:19
mniam
Natalka1 05.07.2011 13:56
napewno pyszny
Sarenka 21.05.2011 22:02
Kuszacy deserek
Kate131 07.03.2011 09:01
ładnie wygląda
gusia1000 21.01.2011 16:29
Piękne i pyszne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak