Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3bit

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 opakowanie
mleko 3,2% 0,5 litr
śnieżka 2 opakowanie
masło 250 g 2/3 kostka
śmietanka 300 ml
herbatniki 8 paczek
polewa czekoladowa 1 opakowanie
mleko skondensowane 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: 3bit

Gotową masę kajmakową na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy.

Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie).

Smietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.


Ułożenie:

- spód formy obłożyć herbatnikami

- karmel - masa kajmakowa

- herbatniki

- masa budyniowa

- herbatniki

- bita śmietana

- herbatniki

- polewa czekoladowa

Gotowy placek włożyć na kilka godzin do lodówki lub innego chłodnego miejsca

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.12.2016 21:55
lubię to ciasto
ppaulina 06.01.2014 12:00
pyszne robie podobne
gosia56 11.08.2013 21:34
napewno pyszne
Marta11 04.04.2013 00:28
wyglada tak pysznie ze az slinka leci:)
babajaga1969 03.04.2013 21:50
smaczne ciacho
czarna910311 03.04.2013 18:14
Ciasto jest dość słodkie, ale do kawy smakuje idealnie.
kasienka23 03.04.2013 14:53
fajne ciasto!
idealme 03.04.2013 14:30
oj takiego ciasta chyba jeszcze nie jadlam :)
eMMe 03.04.2013 13:39
Wygląda super i oczywiście świetnie smakuje:)
Marta1986 03.04.2013 13:23
pyszności pyszności
Megg 03.04.2013 13:08
przepyszne ciacho do kawusi :)
Janina 03.04.2013 13:08
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak