Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3-Bit

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 3/4 szklanki
miód 1 łyżka
proszek do pieczenia pół łyżeczki
masa
budynie śmietankowe z cukrem 2 opakowania
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 5 sztuk
mąka 1 łyżka
margaryna 250 gram
smietana 18% 1/2 litra
śnieżki 2 opakowania
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
oraz:
herbatniki 400 gram
masa krówkowa 1 opakowanie
orzechy włoskie 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: 3-Bit

Biszkopt orzechowy:
Miód rozpuścić w wodzie. Białka ubić z cukrem dodać mąkę,mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia,miód .Piec 20 minut w temp 170 stopni.

Masa:
Z mleka ,budyni,żółtek, mąki - ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć dodać budyń.

Bita śmietana:
Śmietanę ubić ze śnieżkami i dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody.

Warstwy:
Pierwsze biszkopt orzechowy na to połowa masy herbatniki, masa krówko-wa, herbatniki , pozostała część masy i bita śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 24.02.2013 22:22
pyszne jest to ciasto :)
Rafał3 19.02.2013 22:34
uwielbiam 3 bity
manaika 19.02.2013 22:23
super
Boska_Agatka 19.02.2013 22:16
ale bym zjadła
Karolcia12 19.02.2013 22:07
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak