Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko skondensowane
1 puszka -
herbatniki
8 paczek -
śmietanka 36%
500 ml -
śmietan fix
2 paczki -
cukier
-
wiórki kokosowe
-
karp
2 paczki
Przepis i sposób przygotowania 3 bit
Na blaszce układamy 1 warstwę herbatników, smarujemy karmelem (ugotowanym mlekiem) i kładziemy kolejna warstwę z herbatników.
Rozrabiamy masę karpatkową i kładziemy na herbatniki.
Następnie kładziemy kolejną warstwę herbatników i smarujemy karmelem.
Robimy bitą śmietanę ze śmietanki z dodatkiem \"śmietan fix-u\" i cukrem ok. 3 łyżki (jak kto lubi - ale za słodka nie może być)
Bitą śmietanę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wstawiamy do lodówki.
Komentarze (0)