3 Bit

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 paczek herbatników

  • mleko w puszcze słodzone skondensowane

  • 2 duże budynie śmietankowe

  • 0,5 l mleka

  • margaryna

  • śmietana 30%

  • 2 lyzeczki zelatyny

  • gorzka czekolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko w puszcze gotować w garnku na wolnym ogniu przez 2 godziny aż zgęstnieje.
2 budynie ugotować w 0,5 l mleka.Po wystudzeniu dodać kostkę margaryny i utrzeć.Kremówke ubić z łyżeczkami żelatyny.Herbatniki wyłożyć na blachę, na to wylać zgęstniałe mleko z puszki, następnie nałożyć kolejną warstwę herbatników, potem masę budyniową, znowu herbatniki, a następnie ubitą śmietanę. Całość posypać startą czekoladą.Pycha:) SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena42 10.10.2011 21:01
robię bardziej słodką wersję jednak kusi mnie spróbować ...
MAŁGORZATA108 20.09.2010 16:40
Muszę wypróbować, może się uda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat