3 bit

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa krówkowa

    1 puszka
  • śmietana 30%

    500 ml
  • żelatyna deserowa

    1/2 łyżeczki
  • cukier puder

    6 łyżek
  • mleko

    0,5 litra
  • budyń śmietankowy

    2 sztuki
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuka
  • margaryna

    1 kostka
  • polewa czekoladowa

    1 szt
  • herbatniki

    3 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budynie zagotować w pół litra mleka. Ugotowany odstawić, dodać suchą galaretkę cytrynową, wymieszać. Pozostawić do wystudzenia.
Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru, następnie dodać wystudzony budyń. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę cytrynową, znów ułożyć warstwę herbatników, rozsmarować na nich masę krówkową i znów przykryć herbatnikami.
Śmietanę ubić na sztywną pianę z 4 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić i dodać do śmietany. wyłożyć na herbatniki, przykryć ostatnią warstwą herbatników. Udekorować polewą i odstawić do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 22.06.2017 09:04
bardzo lubię to ciasto
Krzysztof15 22.06.2017 06:24
pyszne ciacho
Franciszek 22.06.2017 00:33
dobre od kawy
bertpvd 21.06.2017 23:32
Smaczny przepis
halina17 21.06.2017 22:36
Dobre ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat