Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 bit

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 1 puszka
śmietana 30% 500 ml
żelatyna deserowa 1/2 łyżeczki
cukier puder 6 łyżek
mleko 0,5 litra
budyń śmietankowy 2 sztuki
galaretka cytrynowa 1 sztuka
margaryna 1 kostka
polewa czekoladowa 1 szt
herbatniki 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: 3 bit

Budynie zagotować w pół litra mleka. Ugotowany odstawić, dodać suchą galaretkę cytrynową, wymieszać. Pozostawić do wystudzenia.
Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru, następnie dodać wystudzony budyń. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę cytrynową, znów ułożyć warstwę herbatników, rozsmarować na nich masę krówkową i znów przykryć herbatnikami.
Śmietanę ubić na sztywną pianę z 4 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić i dodać do śmietany. wyłożyć na herbatniki, przykryć ostatnią warstwą herbatników. Udekorować polewą i odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 22.06.2017 09:04
bardzo lubię to ciasto
Krzysztof15 22.06.2017 06:24
pyszne ciacho
Franciszek 22.06.2017 00:33
dobre od kawy
bertpvd 21.06.2017 23:32
Smaczny przepis
halina17 21.06.2017 22:36
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak