Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 BIT

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt
mleko 1/2 litra
galaretka cytrynowa 1 szt
masa krówkowa 2 szt
margaryna 1 szt
bita śmietana 2 szt
czekolada gorzka

Porada

Ciasto jest najlepsze następnego dnia gdy herbatniki zmiękną.

Przepis i sposób przygotowania na: 3 BIT

Kroki postępowania

1
Na spodzie formy układamy herbatniki.
Krok 1 - 3 BIT foto
2
Budynie z cukrem ugotować 0,5 litra mleka. Do ciepłego budyniu wsypać galaretkę cytrynową i wymieszać łyżką. Wystudzić.
Krok 2 - 3 BIT foto
3
Następnie dodajemy margarynę i wszystko ucieramy na jednolitą masę.
Krok 3 - 3 BIT foto
4
Masę wykładamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą.
Krok 4 - 3 BIT foto
5
Następnie wykładamy masę krówkową i ponownie układamy herbatniki.
Krok 5 - 3 BIT foto
6
2 bite śmietany ubijamy w 1 szklane mleka. Wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy startą gorzką czekoladą lub posypką czekoladową.

Smacznego.
Krok 6 - 3 BIT foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 17.05.2014 20:18
świetne ciacho,polecam:)
Ola1young 15.05.2014 16:43
ja tez lubie to ciasto :)
Kejti 25.04.2014 21:06
Uwielbiam to ciacho :-)
monisia1977 22.04.2014 15:50
fajne ciacho
Krysia_S 22.04.2014 11:39
Przepyszne
Małgorzata9 21.04.2014 20:14
dawno go nie robiłam
halina17 21.04.2014 19:28
Dobre ciasto bez pieczenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak