Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 Bit

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 510 gram
śmietana 30% 500 gram
śmietan fix 2 szt
czekolada miętowa 100 gram
cukier 3 łyżki
margaryna 200 gram
herbatniki 80 szt
mleko sojowe 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: 3 Bit

Robimy budyń:

W 1 szklance rozrobić dwa budynie waniliowe, dwie szklanki mleka wlać do garnka zagotować i w trakcie dodawać rozrobiony budyń ciągle mieszając około 1 minuty, aż powstanie masa. Ostudzić.

2. Zmiksować margarynę na puch, dodając chłodny budyń (stopniowo dodajemy).

3 Układamy herbatniki , wzdłuż wyszło mi pięć herbatników wszerz cztery.

4. Na herbatnikach rozsmarować masę budyniową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę krówko-wą na nią warstwę herbatników i budyń teraz czwarta warstwa herbatników i śmietanę ubić śmietanę ze śmietan-fix wyłożyć na wierzch .

5. Posypujemy startą czekoladą i gotowe najlepiej włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dziewczyna_z_kodeksem 26.06.2013 11:12
lubię, mimo że jest strasznie słodkie ! :)
Megg 26.06.2013 10:55
wspaniałe ciasto
Kuchenka 26.06.2013 10:27
wg mnie przeciętne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak