Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 bit

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
mąka pszenna 4 łyżki
olej 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 4 łyżki
masa waniliowa
budyń waniliowy 1 szt
mleko 0,5 litra
cukier 3 łyżki
masło 1 szt
śmietanka
śmietanka 0,5 litra
galaretka czerwona 1 szt
DODATKOWO:
herbatniki 2 opakowania
wiórki czekoladowe do dekoracji
masa krówkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: 3 bit

Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut (foremka 25/36).
Masa waniliowa:
Budyń gotujemy z cukrem, zimny łączymy z utartym masłem.
Śmietanka:
Śmietankę ubijamy, do ubitej dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wody.
Masę krówkową dzielimy na 3 części.
Przełożenie:
Biszkopt -połowa masy waniliowej -herbatniki -masa krówkowa -herbatniki -masa krówkowa -herbatniki -masa waniliowa -herbatniki -masa krówkowa -śmietanka -wiórki czekoladowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.10.2016 21:02
Podoba mi się
IKrakowianka 11.01.2014 19:38
świetne jest to ciasto
Kasia36 04.08.2013 22:06
Pyszne ciacho
caralajna 02.05.2013 07:44
kolejne fantastyczne ciasto, mniam
Aannkaa82 23.02.2013 21:13
Pyszne ciasto :) Tylko to na zdjeciu wygląda trochę inaczej niż to, które jadłam więc nie wiem czy to ten przepis :(
sanielcia 21.02.2013 14:43
Super, uwielbiam to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak