Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

11 minutowe penne w sosie serowo-szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
szpinak 1 opakowanie
GORGONZOLA 75 g
śmietana 12% 100 ml
czosnek
pieprz
sól
parmezan starty
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: 11 minutowe penne w sosie serowo-szpinakowym

Szpinak - używam świeżego, umytego szpinaku baby pakowanego po 100g. Zrobienie sosu zajmuje około 5 minut, więc zaczynamy od wstawienia wody na makaron.

Czosnek siekamy drobno, na patelni z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i dodajemy czosnek, po chwili dorzucamy szpinak, mieszamy. Wlewamy śmietanę i dodajemy ser. Mieszamy, przykrywamy i czekamy aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.

Makaron wrzucamy do wody, gotujemy al dente, wrzucamy do sosu, mieszamy. Już na talerzu posypujemy parmezanem.

Przygotowanie tego dania zajmuje mi 11 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 25.07.2013 09:59
smaczne danie
Renata9 25.07.2013 09:50
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak