Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
pomidor malinowy 1 kg
ząbek czosnku
mleko kokosowe 200 ml
papryka czerwona 1
olej z suszonych pomidorów kilka łyżek
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
bazylia pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką

Kroki postępowania

1
Pomidory przekrawamy na ćwiartki, paprykę kroimy w cząstki. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy octem balsamicznym, olejem spod suszonych pomidorów, solimy.
Krok 1 -  Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką  foto
2
Pieczmy ok. 60 minut, temp. 200 stopni.
Krok 2 -  Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką  foto
3
Pomidory i paprykę przelewamy do garnka, dodajemy listki bazylii.
Krok 3 -  Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką  foto
4
Warzywa blendujemy z mleczkiem kokosowym, czosnkiem i listkami bazylii. Dosmaczamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanymi listkami bazylii. Smacznego!
Krok 4 -  Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.07.2015 22:58
podoba mi się taka zupka
Saga123 20.07.2015 17:34
ciekawa propozycja :)
Wacław 20.07.2015 15:05
apetyczna zupa, z chęcią bym taką zjadł ;-)
Pani Domu 20.07.2015 11:03
wygląda pysznie
krokus 20.07.2015 09:52
uwielbiam taká zupke
Joannasz3190 20.07.2015 09:49
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak