Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
marchewki 2 sztuki
pieczarki 500 g
masło klarowane 2 łyżki
rosół drobiowy 1,5 l
makaron muszelki 150 g
śmietana 18 proc 200 ml
sól i pieprz
natka pietruszki 4 łyżki

Porada

Bardzo smaczna zupa pieczarkowa z makaronem na domowym rosole. Jej przygotowanie zajmuję parę chwil. Zamiast surowych marchewek możemy użyć ugotowanych w rosole.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Obrane cebule oraz marchewki pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać pokroić w pół plastry.
W garnku rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać marchewki i pieczarki.
Smażyć do odparowania płynu.

Wlać rosół, gotować 10-15 min.

Wsypać suchy makaron , gotować do miękkości.

Zupę doprawić solą i pieprzem, zaprawić śmietaną.
Wsypać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak