Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mix fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
fasola Jaś 10 dag
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
bulion 0,5 litra
przecier pomidorowy 3 łyżki
por (biała część) 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mix fasoli

Fasolkę białą namoczyć na noc.
Gotować fasolkę w bulionie około 40 minut.
Paprykę pokroić w paseczki, pora w talarki, cebulę w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć paprykę, pora, cebulę i marchewkę. Dodać warzywa do zupy i gotować do miękkości warzyw i fasoli.
Dodać czerwoną fasolę z puszki, przecier i wymieszać.
Do smaku dodać sól i pieprz oraz cukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.04.2014 19:35
na pewno jest smaczna :)
Megg 04.04.2014 13:06
super smaczna zupka
Róża1 04.04.2014 10:23
bardzo smaczna zupka :-)
gosia47-47 04.04.2014 10:17
chętnie bym skosztowała na obiadek
Krystyna32 04.04.2014 09:40
pyszna zupka
luna76 04.04.2014 09:03
mmmmm, już mi smakuje :)
Aleksandra/Olcia 04.04.2014 09:02
uwielbiam fasolę pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak