Zupa gulaszowa z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

  • pieczarki

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • bulion warzywny

    0,5 l
  • mąka pszenna

    1 lyzka
  • szczypiorek

  • ząbek czosnku

    2-3 zabki
  • chili Prymat

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól i pieprz

  • ziemniaki

    3-5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy mięso na kawałki, (udziec z indyka)doprawiamy i podsmażamy na oliwie, aby przyrumienić mięso. Jak już będzie miało ładny kolor dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy 3 minuty, żeby się zeszkliła,chwile smazymy, posypujemy czubatą łyżką mąki i jeszcze chwile smażymy .Wszystko przekladamy do garnka z bulionem warzywnym i gotujemy na małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie , dosypujemy chili, dodajemy starty czosnek,papryke slodka,zblendowane pomidory , podsmazona czerwoną paprykę
z pieczarkami i pokrojone w kostke ziemniaki. Gotujemy ok pół godziny(az ziemniaki beda miekkie) Po tym czasie zupa powinna być dobra i gęsta.Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 12.11.2014 13:20
smaczne i syte danie
Ania321 11.11.2014 12:37
pyszna, pożywna zupa :)
Konczi 11.11.2014 12:21
Takie zupki są idealne na jesień :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat