Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z indyka

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
bulion warzywny 0,5 l
mąka pszenna 1 lyzka
szczypiorek
ząbek czosnku 2-3 zabki
chili Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
ziemniaki 3-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z indyka

Kroimy mięso na kawałki, (udziec z indyka)doprawiamy i podsmażamy na oliwie, aby przyrumienić mięso. Jak już będzie miało ładny kolor dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy 3 minuty, żeby się zeszkliła,chwile smazymy, posypujemy czubatą łyżką mąki i jeszcze chwile smażymy .Wszystko przekladamy do garnka z bulionem warzywnym i gotujemy na małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie , dosypujemy chili, dodajemy starty czosnek,papryke slodka,zblendowane pomidory , podsmazona czerwoną paprykę
z pieczarkami i pokrojone w kostke ziemniaki. Gotujemy ok pół godziny(az ziemniaki beda miekkie) Po tym czasie zupa powinna być dobra i gęsta.Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.11.2014 13:20
smaczne i syte danie
Ania321 11.11.2014 12:37
pyszna, pożywna zupa :)
Konczi 11.11.2014 12:21
Takie zupki są idealne na jesień :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak