Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z bekonem i serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

ziemniaki 1 kg
cebula czerwona 2 szt
bekon 200 g
natka pietruszki
ser pleśniowy niebieski 150 g

Sos

majonez 3/4 szklanki
musztarda dijon 2 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z bekonem i serem pleśniowym

Ziemniaki umyłem, obrałem, pokroiłem w grube plasterki. W misce wymieszałem talarki z oliwą, sola i pieprzem. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyłem jedną warstwę ziemniaków. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C.
Zapiekałem do czasu, aż ziemniaki się zezłociły.

Sos : wymieszałem majonez, musztardę Dijon i ocet balsamiczny. Wstawiłem na pół godziny do lodówki.

Cebulę obrałem, pokroiłem w cieniutkie plasterki. Bekon usmażyłem na chrupko.
Upieczone ziemniaki posypałem cebulą, boczkiem, posiekana natka pietruszki, a na koniec pokruszonym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.04.2016 09:36
same pyszności na talerzu
Wiktoria29 20.04.2016 21:37
proste a jak efektownie wygląda
Renataj 20.04.2016 20:31
Prezentuje się bardzo apetycznie:)
cukiereczek 20.04.2016 17:44
pysznie wygląda
jasiek 20.04.2016 17:17
pięknie podane
Agnieszka-87-25 20.04.2016 14:33
apetyczne jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak