Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
bazylia do smaku
pomidor 1 szt
mozzarella w kulce 1 szt
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pomidora pokroić w plastry, mozzarellę również. Połowę ryżu wyłożyć do naczynia do zapiekania. Na ryż położyć listki bazylii oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 -  Zapiekanka ryżowa foto
2
Przełożyć plastry pomidora doprawić do smaku. Na pomidora położyć plastry sera.
Krok 2 -  Zapiekanka ryżowa foto
3
Na to nałożyć pozostały ryż, ponownie bazylię.
Krok 3 -  Zapiekanka ryżowa foto
4
Następnie plastry pomidora przyprawiając je.
Krok 4 -  Zapiekanka ryżowa foto
5
Na koniec plastry sra mozzarella. Piec w temp. 180 stopni aż ser który jest na wierzchu się rozpuści.
Krok 5 -  Zapiekanka ryżowa foto
6
Podawać na ciepło.
Krok 6 -  Zapiekanka ryżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 21.04.2015 12:55
szybko i pysznie mniam
wwwiolka 21.04.2015 11:59
Bardzo fajny przepis.
Agata3 21.04.2015 11:57
Super zapiekanka:)
pajbek 21.04.2015 11:32
To lubię :-)
Renataj 21.04.2015 11:29
Proste i smaczne - to lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak