Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Zapiekane naleśniki pod pomarańczową pierzynką "

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 30 dag
jajko 1 szt
cukier wanilinowy 1 op
cukier 2 łyżki
olejek pomarańczowy 5 kropel
kandyzowana skórka pomarańczow 2 łyżki
śmietana % na polewę 200 ml
cukier na polewe 2 łyżki
skórki pomarańczowa na polewę 3 łyżki
naleśniki 5 szt
jajko 1 na polewę

Przepis i sposób przygotowania na: " Zapiekane naleśniki pod pomarańczową pierzynką "

Naleśniki przygotowujemy wcześniej wg. swojego sprawdzonego przepisu.

Składniki na nadzienie mieszamy ( można to zrobić mikserem ) do uzyskania gładkiej masy.

Smażymy naleśniki na odrobienie oleju.

Każdy smarujemy przygotowaną masą.

Zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki po ok 3 cm do środka a potem wzdłuż w rulonik.

Układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Śmietanę ubijamy wraz z cukrem i jajkiem.
Dodajemy skórkę pomarańczową.
Mieszamy.

Przygotowaną polewą pokrywamy naleśniki.

Zapiekamy w piekarniku ok. 30-40 min. w temp. ok.200C.

Zdobimy wg. własnego pomysłu!


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 14.03.2013 10:07
takich to ja jeszcze nie jadłam
Mariposas 27.09.2012 19:23
mniam, zjadłabym
gottrina 20.09.2012 17:05
pyszna propozycja
parysek10 20.09.2012 16:46
ciekawe połączenie
Dorota76 20.09.2012 15:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak