Wstążki cukinii z pesto z roszponki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • cukinia

    2 sztuki
  • pomidorki koktajlowe

    5 sztuk
  • suszone pomidory

    3 sztuki
  • koper świeży

    1 do smaku
  • olej

    1 do smażenia

pesto roszponka

  • roszponka

    1/2 opakowania
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • słonecznik łuskany

    1 łyżka
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - 	 Wstążki cukinii z pesto z roszponki foto
Cukinię myję i kroję w cienkie paski nożykiem do obierania warzyw. Wkładam do zimnej wody, następnie przekładam do wrzątku osolonego na trzy minuty. Wyjmuję i przekładam s powrotem do zimnej wody. Odsączam na sitku. Pomidorki koktajlowe kroję na pól i przesmażam na oleju.

Krok 2 - 	 Wstążki cukinii z pesto z roszponki foto
Słonecznik i orzechy prażę.
Krok 3 - 	 Wstążki cukinii z pesto z roszponki foto
Pesto: Roszponkę myję, osuszam, przekładam do wysokiego pojemnika, dodaję uprażony słonecznik i orzechy, parmezan, czosnek, oliwę i miksuję blenderem.
Krok 4 - 	 Wstążki cukinii z pesto z roszponki foto
Doprawiam solą, pieprzem.
Krok 5 - 	 Wstążki cukinii z pesto z roszponki foto
Cukinię mieszam z pesto, podaję z pomidorami suszonymi i koktajlowymi, posypuję koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdalenaIC 14.04.2017 13:53
Pysznie :)
AZgotuj 14.04.2017 10:44
przepis do wykonania :)
gosia56 14.04.2017 10:42
ale tu kolorowo aż chce się jeść;)
olkaaa 14.04.2017 09:29
pięknie się prezentują
marzut 14.04.2017 07:54
Ciekawy przepis
Ania321 13.04.2017 22:47
wygląda przepysznie :)
Róża1 13.04.2017 21:59
fajny przepis :-)
Stenka 13.04.2017 21:19
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat