Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Winogronowy maślankowiec "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 0,5 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 3 lyzeczki
mąka 2,5 szklanki
winogrona 0,5 kilograma
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dekagram

Przepis i sposób przygotowania na: " Winogronowy maślankowiec "

Cukier ubijamy z jajkami.

Dodajemy maślankę i olej.
Mieszamy

Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy.
Mieszamy.

Owoce myjemy, osączamy.

Ciasto wylewamy na blachę.

Przez sitko posypujemy bułką tartą.

Układamy owoce.

Pieczemy ok. 45 minut w 180.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 12.09.2012 01:07
mniam!
iziona 29.08.2012 21:23
Jeszcze takiego ciasta nie robiłam, fajny pomysł z tym winogronkiem
ewka1978 29.08.2012 16:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak