Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z pieprzem i majerankiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi z kurczaka 4 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek
przyprawy dowolne
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z pieprzem i majerankiem

Mięso umyć, osuszyć i przekroić w zgięciu na połowy. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z przyprawą i ok 2 łyżkami oleju. Obtoczyć mięso w marynacie, oprószyć mocno pieprzem i majerankiem. Odstawić na ok 3 godz (można dłużej) do lodówki.
Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim mięso przekładając pokrojoną w plastry cebulą.
Przykryć folią aluminiową i piec ok 30 min w 190 stopniach.
Zdjąć folię i piec do miękkości kolejne ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.04.2017 19:05
dobry obiadek
Łukasz15 28.04.2017 22:31
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak