Świąteczna kutia

Świąteczna kutia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    300 g
  • masa makowa

    1 op
  • miód prawdziwy

    4 łyżki
  • pomarańcza

    2 szt
  • rodzynki

    1 szklanka
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • śliwki suszone

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób wykonania;

Pęczak gotujemy w osolonych wrzątku ,odcedzamy na durszlaku.
Dodajemy do niego masę makową i bakalie. Pomarańcze dzielimy na małe kawałki i również łączymy z kaszą.
Dodajemy miód.
Przekładamy do misy i dekorujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 17.03.2016 14:20
nigdy nie jadłam tego regionalnego deseru
KORAL 05.02.2016 15:28
Bardzo , bardzo lubię
ben-ka 25.01.2016 11:43
Kutia na bogato!!!
Bernadeta1 04.01.2016 09:57
bardzo lubię ale u mnie na wigilie robi się makówki
Jadwiga/Jaga85 03.01.2016 15:02
Bardzo lubię!
Maridka19 03.01.2016 11:44
Ładnie wyszła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat