Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Smażona wątróbka z karmelizowaną cebulą "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 0,5 kg
cebula 4 szt
olej do smażenia 0,5 szkl
mąka 2 lyzki
cukier 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: " Smażona wątróbka z karmelizowaną cebulą "

W gęsiarce rozgrzewamy niewielką ilośc oleju.

Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki.

Wkładamy do gęsiarki , słodzimy!!! i szklimy do momentu , aż uzyskamy złocisty kolor.


Wątróbkę myjemy , odsączamy na cedzaku , osuszamy papierowym ręcznikiem.

Kroimy na mniejsze kawałki.

Każdy kawałek nakrawamy delikatnie nożem z obu
stron.

Delikatnie oprószamy pieprzem , obtaczamy w mące.

Smażymy na patelni na rozgrzanym
oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Obsmażoną przekładamy do gęsiarki na cebulkę.

Podlewamy 1/2 szklanki wrzątku i dusimy pod
przykryciem około 10-15 minut.

Solimy dopiero na talerzu!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 11.09.2013 16:29
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak