Przepis i sposób przygotowania na: " Skrzydełka po diabelsku w chrupiącym sezamie "
Odcinamy końce.
Skrapiamy sosem sojowym.
Nacieramy imbirem.
Odstawiamy na 15 minut.
Zalewamy winem i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
Po tym czasie odsączamy z zalewy
( nie wylewamy jej! ).
Smarujemy miodem i musztardą.
Obtaczamy w mące ziemniaczanej.
Odstawiamy na chwilę.
Papryki drobniutko kroimy.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Podsmażamy ziarna sezamu.
Dodajemy skrzydełka.
Smażymy kilkanaście minut na złoty kolor.
Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili.
Odrobinę solimy.
Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając.
Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.
Smacznego!