Schab pieczony w majeranku

Schab pieczony w majeranku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • majeranek

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżki
  • olej

    1/3 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej mieszam z majerankiem, papryką, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzu. Marynatą dokładnie nacieram schab. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.

Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Schab piekę 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Podaję na ciepło lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

30.03.2015 11:01
Lubię takie mięsko:)

jagoda5913

30.03.2015 10:22
Wygląda rewelacyjnie

w mojej kuchni

30.03.2015 06:50
pyszne danie podano

irenka

29.03.2015 20:57
pyszniutkie mięsko

AgaS10

29.03.2015 20:47
Smaczne domowe mięsko:)

misia53

29.03.2015 20:38
piękny swojski schabik na swąteczny stół

Skotka

29.03.2015 20:34
Bardzo ładny:)

Wafelek2601

29.03.2015 20:25
Pyszne mięsko

Janina

29.03.2015 20:23
Najlepsze domowe wyroby;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat