Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salame di cioccolato

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 200 gram
biszkopty okrągłe 100 g
czekolada 300 g
masło 150 g
cukier puder 50 g
orzechy włoskie 100 g
pistacje 100 g
bakalie 100 g

Porada

Jako bakalie mozemy wykorzystać np, suszone morele, rodzynki, inne rodzaje orzechów.

Przepis i sposób przygotowania na: Salame di cioccolato

Masło rozpuszczamy wraz z czekoladą w garnuszku. Gdy masa lekko przestygnie dodajemy rum, pokruszone herbatniki, biszkopty i bakalie. Całość dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na folię spożywczą i formujemy w walec . Gotowe salami czekoladowe odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie oprószamy nasz deser cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 19.06.2016 23:23
bardzo dziękuję
smerfetka79 19.06.2016 23:22
ja wolę taką, mięsnej bym nie tknęła
bartek8585 03.05.2016 22:29
no nie jest to co prawda wersja mięsna, ale kto wie czy taka własnie nie lepsza:)
dodi 29.04.2016 10:31
mniam, mniam
Stenka 28.04.2016 21:10
smaczne słodkości
IKrakowianka 28.04.2016 20:56
pomysłowe
IZABELA29 28.04.2016 20:42
Warto spróbować
wyattearp 28.04.2016 19:52
smacznie wygląda
Ada-Gaba 28.04.2016 19:24
ciekawy deser
noninka77 28.04.2016 18:25
Świetny przepis :)
KORAL 28.04.2016 16:50
Super.......
cukiereczek 28.04.2016 16:05
no Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak