Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy misz masz

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 25 dag
sos balsamiczny do smaku
ryż 1 woreczek
papryka czerwona 1 szt
sól i pieprz do smaku
jajko 2 szt
masło 1 łyż
mleko 2 łyż
mąka 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy misz masz

Kroki postępowania

1
Filet ugotować w wodzie, pokroić w paski i podsmażyć z sosem balsamicznym do smaku.
Krok 1 -  Ryżowy misz masz foto
2
Jajka roztrzepać z mlekiem, szczyptą soli i mąką a następnie usmażyć omlet. Pokroić go w paski.
Krok 2 -  Ryżowy misz masz foto
3
Ryż ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Do gorącego ryżu dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz masło, wymieszać. Wyłożyć na talerze.
Krok 3 -  Ryżowy misz masz foto
4
Filet wyłożyć na ryż z papryką. Na całość wyłożyć pokrojony omlet. Można posypać koperkiem.
Krok 4 -  Ryżowy misz masz foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 26.02.2015 22:08
lekkie i przyjemne jedzenie
miodunka 11.02.2015 18:14
Fajny pomysł na lekki obiadek.
Monika-twin 10.02.2015 14:03
SUPER PRZEPIS.
gosia56 10.02.2015 10:31
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak