Ryżowa sałatka z oliwkami i kiełkami rzodkiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 woreczka ugotowanego ryżu parbolited z dzikim
  • jajko

    2 sztuki
  • kiełki rzodkiewki

    2 łyżki + do posypania sałatki
  • oliwki zielone

    6 sztuk
  • majonez

    około 3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, a ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrane jajka kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy do nich pokrojone na 4 części oliwki oraz 2 łyżki kiełków z rzodkiewki, całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany (przestudzony ryż) i majonez, znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Sałatkę podajemy posypaną kiełkami rzodkiewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.06.2017 09:56
smaczna sałatka
Krzysztof15 22.06.2017 06:23
super sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat