Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie szpinakowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło 2 łyż
mleko 1 szkl
szpinak świeży 20 dag
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie szpinakowym

Kroki postępowania

1
Szpinak opłukać i pokroić na mniejsze kawałki ( nie za drobno). Mleko zagotować z masłem, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową.
Krok 1 -  Ryba w sosie szpinakowym foto
2
Dodać szpinak i gotować na małym ogniu około 1-2 minut, wsypać bułkę tartą i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 -  Ryba w sosie szpinakowym foto
3
Rybę oprószyć przyprawą i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować na parze.
Krok 3 -  Ryba w sosie szpinakowym foto
4
Sosem polać rybę.
Krok 4 -  Ryba w sosie szpinakowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 09.02.2015 16:55
Bardzo interesujący przepis na pyszną rybkę, zdecydowanie coś dla mnie.
Adamorek 09.02.2015 14:17
taki sos idealnie do niej pasuje
Kuchenka 09.02.2015 13:59
zdrowo i smacznie :)
Franciszek 09.02.2015 12:31
Pomysł dobry
gosia1988 09.02.2015 12:20
na pewno by mi smakowała
pestka 09.02.2015 12:15
smaczna rybka
Pietruszka 09.02.2015 11:06
pyszna rybka
Malinka 09.02.2015 09:57
Bardzo apetyczna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak